sunnuntai 7. elokuuta 2011

Täplikäs seepra Jäämerellä

Katastrofaalinen ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen (CAGW) on saanut pahoja iskuja, eikä oikein näytä enää nousevan tolpilleen. Profetian näkyvin hahmo lienee Yhdysvaltain entinen presidentti, Norjan palkitsema rauhannobelisti Al Gore. Ilmaston lämpenemistä odottavat (hehän eivät ikinä iloitse tiedoista, jotka osoittavat lämpenemisen aiemmin ennakoitua pienemmäksi) tahot ovat perinteisesti syyttäneet vastakkaisten tutkimusten saavansa rahoituksensa tupakka- ja/tai öljyteollisuudelta. Asiayhteydessä ei luonnollisesti mainita, että Al Gore on kotoisin tupakkatilalta. Mutta Al Gorehan on tunnettu mielikuvituksellisista lausunnoistaan, kuten "Mihinkä seepra täplistään pääsisi" (gargaro).

Koska politiikassa ei muutenkaan ole tapana tehdä niin kuin puhuu, kannattaa kiinnittää huomiota australialaiseen Tim Flanneryyn. Tim on puhunut jo 90-luvulla, että merenpinta nousee 20 metriä, joten kummallista on, että hän on samaan aikaan ja sen jälkeenkin sijoittanut omaisuuttaan merenrantakiinteistöihin (linkki). Hän myönsi asian medialle, mutta ei halunnut kertoa mökistään tarkemmin "välttääkseen jonkun oikeistolaisen iskulta Norjan-tyyliin".

Norjan-tyylillä hän tuskin tarkoitti tätä tapausta, jossa ilmaston lämpenemisen vaikutuksia tutkineet opiskelijat joutuivat jääkarhun hyökkäyksen kohteeksi Huippuvuorilla. Jäänalle sai kuulan otsaansa, joten nyt on todellista näyttöä "ilmaston lämpenemisen johtavan jääkarhujen kuolemaan". Aihe on niin tahattoman koominen kuin olla osaa, mutta Suomessa missään asiassa ei saa nähdä komiikkaa, paitsi Soinin ylipainossa. Nauru on poliittisen korrektiuden pahin vihollinen. Nauru kuvaa alistumattomuutta.

Oregonin yliopiston entinen tutkija George Taylor on todennut haastattelussaan, että katastrofaalista ihmisen aiheuttamaa lämpenemistä odottavat ovat vähitellen jäämässä vähemmistöön. Taylor esittää, että osa huippuälykkäistä yliopiston professoreista uskoo CAGW-teoriaan, koska heillä on niin vahvasti vasemmistolainen maailmankuva, missä valtion tehtävänä on ratkaista ongelmat, kun taas keskivertoihminen on tottunut tulemaan toimeen omillaan.

Ei kommentteja: