tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kuinka tehdä kansa onnelliseksi?

Uusi Suomi kirjoittaa, että itä-vantaalaisella huoltoasemalla varastetaan bensaa joka toinen päivä. Kuvastaa itä-vantaalaista ilmapiiriä eli kulttuuria. Ratkaisuja ongelmaan on erilaisia. Yksi olisi laittaa mittarikentälle ns. letkunjatke eli ihminen tankkaamaan autoja. Se olisi palvelua. Toinen olisi sallia omistajalla aseenkanto-oikeus. Sitä ei suomalainen poliitikko hyväksy, koska poliisin pitää hoitaa tutkinta.

Mutta mitä sanoo poliisi? Tiedotteessaan poliisi vähän vinoilee ja kettuilee, että
Rikos pitäisi siis yrittää estää ennen kuin se tapahtuu. Yhteiskunta ei periaatteen mukaan voi toimia siten, että annetaan tietoisesti rikoksen tapahtua ensin ja rikollinen tuomitaan myöhemmin rangaistukseen.

Tähän paras keino olisi Nyyssösen kirjoituksen perusteella muuttaa kaikki Suomen bensamittarit siten, että polttoaine maksetaan ensin ja tankataan vasta sen jälkeen.
Entä lopettaa bensanmyynti kokonaan - miksei poliisi tarjoa sitä vaihtoehdoksi? Kyllähän rangaistusten täytyy toimia joko pelotteena tai sitten oikeasti siirtää rikolliset pois häiritsemästä sääntöjen mukaan toimivia kansalaisia. Käsittämätöntä, että marginaalisen pieni porukka ihmisiä voi pakottaa bensakauppiaan ja normitallaajan välisen liikesuhteen muodot. Ja vielä käsittömämpää, että poliisi on asettunut rikollisen puolelle. Aivan sairasta menoa.

Ruokolahden leijona on havaittu liikenteessä Brysselissä. Euroopan unionin toimintaa arvostelevien poliitikkojen toimintaa on päätetty vaikeuttaa.
Parlamentissa on ollut tapana jakaa valiokuntien puheenjohtajuudet valtasuhteiden mukaan. Tämän perinteen mukaisesti EFDD:lle olisi kuulunut yksi puheenjohtajuus.

EPP, S&D sekä ALDE kuitenkin käyttivät määräävää asemaansa hyväkseen ja jättivät eurokriitikot ilman paikkaa. Kaikki muut valiokuntien puheenjohtajuudet jaettiin aiemman herrasmiessopimuksen mukaisesti.

Jaakonsaari ymmärtää, että päätös voidaan tulkita demokratian vastaiseksi. Suuret europuolueet perustelevat Evin syrjäyttämistä parlamentin toiminnalla.

- Ei tätä päätöstä helpolla tehty. Se oli hyvin harkittu teko, Jaakonsaari sanoo.

- Puheenjohtajiksi ei haluttu henkilöä, jonka ryhmä on julkisesti ilmoittanut halunsa halvaannuttaa europarlamentin toiminta, sanoo S&D:n ryhmään kuuluva demarimeppi Liisa Jaakonsaari Uudelle Suomelle.
EU osoittaa omalla toiminnallaan olevan täysin kansalaisten ulottumattomissa oleva instituutio. Kun kansalaiset äänestävät edustajia, jotka haluavat purkaa unionia, niin poliittiset vastustajat - joita toki on enemmistö - estävät näiden toiminnan. Kuten sosiaalidemokraatti Liisa Jaakonsaari osuvasti toteaa, niin "ratkaisu oli vaikea ja toki sääntöjen vastainen, mutta se tekee mahdolliseksi Puolueen tavoitteiden toteuttamisen". Mistä näitä stalinisteja oikein sikiää?

4 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Harkittu teko niin. Eli Jaakonsaari siis ilmoittaa, että kerran lukkoon lyötyjä päätöksiä ei saa poliittisin keinoin edes yrittää muuttaa. Jokaisella on oma näkemyksensä demokratiasta ja Jaakonsaarella se on sitten tämmönen.

Strix Senex kirjoitti...

Demokratiaa ja demokratiakäsityksiä on monenlaisia. Jaakonsaaren demokratiakäsitys on sellainen kansandemokraattinen. Puheiden ja tosiasioiden yhtäpitävyys taas kuuluvat sinne Orwellilaiseen koulukuntaan mallia 1984.

Kumitonttu kirjoitti...

En tiedä kumpi noista on pahempi. Poliisi, joka vastustaa vapaata kansalaisyhteiskuntaa, jossa ihminen ei ole syyllinen ennen tutkintaa ja tuomiota vaiko Jaakonsaaren näkemys, että ei ole helppo toimia demokratian vastaisesti, mutta joskus on pakko.

En olisi koskaan kuvitellut joutuvani todistamaan tällaista kehitystä. Liberaalissa fascismissa on ällistyttävintä se, miten helposti ihmiset luisuivat sen syleilyyn. Kuka vielä viitsii miettiä, "miksi Hitler nousi valtaan"?

L.K. Nelson kirjoitti...

Suomalaiset kärsivät Tukholma-syndroomasta suhteessaan yhteiskuntaansa. Valtio ja kunnat eliitteineen ovat kaapanneet meidät ja piinaavat meitä kaikin tavoin, mutta me rakastamme niitä silti.