tiistai 19. toukokuuta 2015

Mitä on Curley-ilmiö?

Kirjoitin aiemmin amerikkalaisesta poliittisesta käsitteestä Curley-ilmiö. Siinä poliitikko lupaa kannattajilleen rahaa ja kehottaa vastustajiaan muuttamaan muualle, jos demokraattisesti valittu johto ei miellytä.

Thaimaan entinen pääministeri Yingluck Shinawatra on joutunut oikeuteen:
Häntä syytetään Thaimaan maaseudulla toteutetun riisin tukiosto-ohjelman valvonnan laiminlyömisestä. Osto-ohjelman, jossa riisinviljelijöille maksettiin sadosta kaksinkertaisesti markkinahintaan verrattuna, on laskettu aiheuttaneen Thaimaan valtiolle miljardien eurojen tappion.
Entä Suomessa - miten sama toimii täällä:
Meneillään on yksi taloushistorian suurimmista tulonsiirroista yksityisiltä kansalaisilta suurelta osin ulkomaisista pääomasijoittajista koostuvalle toimialalle.
Jos joku hallitusneuvottelija lukee tätä, nyt voi vetää liipaisimesta.

4 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Ilmankos Thaimaa on eräs suurimpia riisin tuottajia, "maan tapa" tähänkin vaikuttaa.

Tuulivoiman järjettömän suurista syöttötariffeista pitää luopua mahdollisimman pikaisesti. En muutenkaan usko tuulivoiman kannattavuuteen näissä Suomen olosuhteissa, haitat tämänhetkisen tietämykseni perusteella ovat suuremmat kuin suurelta osin kuvitteelliset ja vahvasti hypetetyt (ja subventoidut) hyödyt.

Kumitonttu kirjoitti...

Oinomaos, ongelmamme on siinä, että viiden miljoonan kansakunta joka puhuu kummallista kieltä, on aina jämänä sakan pohjalla. Ei kannata odottaa, että mitään järkevää saadaan aikaiseksi, jos toimittajat puffaavat omaa punavihreää maailmankuvaansa täydellä teholla.

Kari kirjoitti...

Kuulun yhteen yhdistykseen lakisääteisen riistanhoitoyhdistyksen lisäksi, ja se on tuulivoimanvastustamisyhdistys.

Oinomaos kirjoitti...

DI Pekka Reiman kirjoittaa mielenkiintoista asiaa tuulivoimasta Usarin Puheenvuoropalstalla. Suosittelen!

Haitekkiapa hyvinkin